Utbilda dig inom robotsvets

Robotsvetsning erbjuder en precision och repetition som är nödvändig för dagens projekt. Reducerat efterarbete och en effektivare process resulterar i ett mer kostnadseffektivt arbete. Därför är svets och robotteknik-utbildning viktig för att få certifierad personal. Mängden styrsystem som en modern svetsrobot kan använda sig av ställer krav på utbildning och uppdatering av kunskaper.

Robotsvets har tidigare ansetts som ett nischat arbetsområde på grund av sin höga initialkostnad och låga flexibilitet i arbetsprocessen. Numera är det ett snabbt växande arbetsområde, då automatiserade robotsvetsar är fantastiska på repetitivt arbete med hög precision. Utbildade robotoperatörer är därför väldigt attraktiva på arbetsmarknaden då utvecklingen av robotsvets och robotteknik ständigt kräver fler anställda. Sök robotutbildning idag och bli en del av framtidens industri.

Robotsvets-utbildning hos Axson

Axson.se erbjuder robotutbildning inom robotsvets. Nybörjare eller erfaren robotsvetsare spelar ingen roll. Grundutbildning har inga förkunskap och är framtagen för dig som är helt ny inom området. Redan erfarna robotoperatörer har möjlighet att utvidga sin expertis med avancerade utbildningar. Eller varför inte ta en titt på offlineprogrammering i RobotStudio för en så bred kunskap inom robotsvets som möjligt. Nedan går det läsa mer om några av utbildningarna Axson erbjuder:

  • Grundutbildning. RW I - En utbildning utformad för nybörjare där syftet är att ge en grundläggande kunskap med stor fokus på robotsvets.
  • Avancerad utbildning. RW III – Mer avancerad utbildning där robotprogrammerare och robotoperatörer fördjupar sina programmeringskunskaper. Kräver förkunskaper inom området.
  • Utbildning i RobotStudio med ArcWeld PowerPac. RO I – Utbildning som fokuserar specifikt mot programmet RobotStudio och för att öka kunskapen om offlineprogrammering. Ingen förkunskap krävs.

Se till att hålla dig uppdaterad och certifierad inom robotsvets med hjälp av Axson. I en bransch som ständigt utvecklas och nya styrsystem tillkommer är det ovärderligt att få förståelse för ABB, S3, S4, S4C (+), IRC5, Yaskawa (Motoman), MRC, XRC, NX100, DX200, KUKA KRC4., FANUC R-30i, UNIVERSAL ROBOTS, Yaskawa YRC/HC10 eller Fanuc CRX. Med 15 robotceller är utbildningscentret i Göteborg en perfekt plats att bemästra robotsvets.

Robotutbildning

Roboten är ett viktigt verktyg inom industrin. Därför erbjuder Axon även robotutbildningar för robothantering. För framtidens industri är en utbildning som ”Grundutbildning. RH I” ovärderlig för dig som vill jobba som robotoperatör eller robottekniker. Möjligheten till webbutbildning utan tillgång till en fysisk robot erbjuds och kan därför utföras vid flera olika tillfällen.

Robotsvetsare - jobb

Automatiserad robotsvets ökar ständigt och jakten på en utbildad och certifierad robotoperatör är konstant. Letar du nya utmaningar eller du kanske bara är intresserad av arbetsmarknad statusen är det värt att kolla in Ledigajobb.se. Där finner du robotsvets-jobb från hela landet samlat på ett enda ställe. Enkel ansökan utan CV eller personligt brev i många av fallen. Genom att fylla i ett kort formulär blir ansökningsprocessen smidig och snabb. Utmärkt för dig som söker lediga jobb som robotoperatör samt robottekniker.