Tips inför badrumsrenovering

Att renovera badrummet ökar inte bara husets värde utan det bidrar även till en högre komfort i huset. En badrumsrenovering tar tid och kräver planering för att kostnaderna inte ska dra iväg. Här får ni de bästa tipsen inför er badrumsrenovering, samtidigt som vi guidar er, steg för steg, för det ni ska tänka på.

Hitta inspiration - Badrum

Innan ni sätter igång med budgetering är det bra om ni hittar inspiration. Vårt tips är att hitta en stil ni gillar och leta badrumsinspiration därefter. Sök inledningsvis efter olika golvmaterial och väggmaterial för att sätta grunden. När du gjort det kan du börja ta en närmare titt på badrumsmöbler för att finna än mer badrumsinspiration och i slutändan sätta er personliga prägel på ert nya badrum.

Gammaldags badrum

Sekelskifte.se kan ni hitta badrumsmöbler till ert nya badrum, samla inspiration och se priser.

Minimalistiskt badrum

Badrumsdrömmar kan ni hitta inspiration till ett minimalistiskt badrum.

Tips 1. Budgetera inför badrumsrenovering

Planera och budgetera och lägg mycket energi på att komma på hur ni vill ha ert badrum. Vilken stil ska ni ha? Vilken kostnad hamnar materialet på? Kan vi göra det själva eller behövs hantverkare?

Tips 2. Riv ut och bila upp

Nu ska det gamla badrummet rivas ut. Ta hjälp av en VVS-installatör om ni känner er osäkra kring avlopp. Ska golvbrunnar flyttas behöver ni bila upp för dessa. Finns det osäkerhet kring detta så kontakta en konstruktör så allt görs på rätt sätt.

Tips 3. Avlopp och vattenrör

Nu är det dags att montera avloppsrör och golvbrunnar. Golvbrunnar ska alltid fästas i bjälklaget. Följ alltid leverantörens anvisningar!

Tips 4. Installera el

Vid elinstallationer får du inte göra allt själv. En elinstallatör ska göra all dragning och koppling. Du kan montera elrören och eldosorna.

Tips 5. Montera skivor, kakel och klinkers

Montera skivor på väggarna och glöm inte att borra hål för eldosorna. Att borra hål för eldosorna i skivorna gör du enklast med en hålfräs på borrmaskinen. När underarbetet är färdigt kan ni börja arbeta med att få upp kakel och klinkers. Oftast måste man kapa vissa av plattorna för att täcka alla ytor.

Läs mer ingående tips om badrumsrenovering går till på Mina-kvadrat.se

Vad kostar en badrumsrenovering?

Beroende på hur stort projektet är varierar ju självklart kostnaden. Under en enkel badrumsrenovering brukar materialkostnaden hamna på runt 3000 – 5000 kr/m2. Till detta tillkommer ju även kostnaden för hantverkarna. Om hantverkarna ska utföra allt arbete brukar kostnaden hamna på ungefär 5000 – 10000 kr/m2.