Modern & klassisk badrumsbelysning

Är du i full gång med din badrumsrenovering? Då kan det vara läge att börja fila på detaljerna innan renoveringsarbetet går mot sitt slut. En viktig del av ett badrum är just belysningen. Här ger vi tips på olika typer av badrumsbelysning (tak- och vägglampa eller spot) för dig som renoverar badrummet.

Badrumsbelysning online

Letar du med ljus och lykta efter modern eller klassisk badrumsbelysning? På nätet kan du hitta oändlig många olika typer av badrumsbelysning som du smidigt och enkelt kan klicka hem. Nedan tipsar vi om två sidor med badrumsbelysning i alla tänkbara former, modeller och prisklasser.

Tips på olika typer av badrumslampor

Lampett

En lampett är en typ av lampa som fästs på väggen där ljuset kommer rakt framifrån. Lampetter är en av de vanligaste typerna av badrumsbelysning som oftast kommer med en mycket klassisk look.

Stallampa

Stallampor blev allt vanligare under början av 1900-talet. En stallampa kallas även för ”lyktor” och är designade i en industriell stil som påminner om klassisk gammal gatubelysning.

Klotlampa

Klotlampan har letat sig tillbaka till badrummet och är i dag ett av de mest populära valen när det kommer till badrumsbelysning. Klotlampor är både snyggt och stilrent och passar i de flesta miljöer.

Gallerlampa

En gallerlampa är precis vad det låter som – en lampa som är täckt av galler. En gallerlampa gör sig utmärkt i mer robusta badrum och skapar en slags stilren och snygg industrikänsla.

Ljuskrona

Ljuskronan är en klassiker och har funnits med i många år. En ljuskrona skapa en känsla av lyx och elegans och är en ljuskälla som definitivt har förmågan att fånga känslan i hela rummet.

Spotlight

Spotlights är en moderna typ av lampa som passar perfekt i badrum då de sitter installerade i taket. På så sätt har man ingenting hängande som är i vägen. Spotlights bidrar bra med ljus och går även att anpassa till mer mysbelysning.

Spegellampa

Spegellampan är ytterligare en modern lampvariant där själva lamporna sitter installerade i spegeln. En spegellampa är inte endast stilren utan även optimalt för att belysa ansiktet då det är dags att sminka eller göra sig i ordning.

Plafond

En plafond är en typ av lampa som ofta sitter monterade i taket där lampskärmen sitter tätt intill taket vilket i sin tur leder till att ljuset riktas mot taket och studsar därifrån. Plafonder är väldigt vanligt att se i badrum.

Lysrörslampa

Lysrörslampor är sådana lampor som utgörs av lysrör. En lysrörslampa ger ifrån sig ett starkt ljus vilket innebär att det är en kraftfull ljuskälla. Lysrörslampor ger badrummet en lite ”hårdare” känsla.