Arbetskläder för VVS-arbete

VVS-arbete kan vara ett slitsamt jobb som kräver slitstarka arbetskläder. Experterna använder workwear av hög kvalitet för att jobbet kräver det. När du utför egna VVS-installationer bör du göra detsamma.

3 tips för att välja rätt hantverkskläder

Vid arbeten som relining och stambyte eller installering av golvvärme och montering av ventilation, behöver du ha kläder som är tåliga och slitstarka. Det här behöver du tänka på när du väljer arbetskläder.

1

Använd arbetskläder av hög kvalitet

Du vill alltid välja arbetskläder som håller måttet. Se till att köpa workwear av hög kvalitet med gott om fickor för verktyg och annat som du behöver. Jobman har arbetskläder som uppfyller behoven för alla typer av hantverks- och VVS-arbeten – både för proffsen och för hemmafixarna.

2

Investera i ett par slitstarka arbetsbyxor

Många VVS-arbeten utförs sittandes på knäna. Vi rekommenderar dig därför att använda ett par hantverksbyxor med förstärkningar på just knäna. Det kan också finnas en poäng i att investera i ett par funktionella knäskydd för att dämpa belastningen på knäna ytterligare.

3

Ha ordentliga skor på fötterna

Se alltid till att skydda dina fötter. Med ett par fotriktiga och tåliga skor, kan du arbeta obehindrat. Ett par skyddsskor är ofta utrustade med både halkskydd, spiktrampskydd, tåförstärkningar i stål samt resistens mot damm och olja. Du slipper helt enkelt oroa dig över att dina fötter ska skadas.

Arbetskläder - dam och herr

Hos tidigare nämnda Jobman finns hantverksläder för både herr och dam för att du, oavsett vem du är, ska kunna utföra VVS-arbeten och badrumsrenoveringar i hemmet i bekväma kläder som är utformade efter din kroppsbyggnad.

Vill du veta mer om VVS-arbeten?

Vi uppmuntrar alla som känner sig tillräckligt trygga i sina kunskaper att utföra VVS-installationer i hemmet. Vill du veta mer om VVS? Vi besvarar dina frågor om VVS.