Att tänka på innan du lägger golvvärme

Välj rätt golv

Alla typer av golv passar inte lika bra för golvvärme. Innan du bestämmer dig för att skaffa golvvärme är det bra att först välja vilken typ av golv du vill ha.

I badrummet eller hallen är kakel och klinker bra material som leder värmen. Här kan du läsa mer om hur du kaklar och klinkar ditt badrum .

I vardagsrum och liknande kan du lägga golvvärme under trä-, laminat-, linoleum- och plastgolv. Men alla träslag passar inte lika bra. Ta hjälp av den här handboken så att du med planer på golvvärme under trägolv vet vad som gäller.

Väl rätt isolering

Se till att du har tillräckligt med isolering innan du lägger golvvärme. Annars riskerar du att få fuktskador eller värme som försvinner under huset.

Kontakta en isoleringsexpert med rätt kunskaper för att försäkra dig om att huset har den isolering som krävs. IF-förening är branchorganisationen för företag inom teknisk isolering. Sök i deras medlemsregister för att hitta auktoriserade företag.

Kolla även upp om din husgrund lämpar sig för golvvärme. Annars kan det uppstå temperaturskillnader mellan hus och mark som orsakar fuktskador. Anticimex kan undersöka husgrunden innan du påbörjar isoleringen.