VVS-experten förklarar vad VVS är för något.

Vad är VVS kan man undra? VVS är en förkortning på ordet värme, ventilation och sanitet och det är ofta byggbranschen som använder sig av denna fortkörning. Inom VVS ingår även de tekniska bitarna i byggnader och de produkter som tillkommer. Huvuddelen av VVS som många förknippar ofta VVS med är vattenförsörjning och avlopp samt alla system runt dessa bitar.

Orden värme och ventilation känner alla till medan ordet sanitet är mer ovanligt. Ordet sanitet omfattar alla system som hanterar vätskor och gas.

Dahl AB största VVS-företaget i Sverige

Idag finns det mängder av olika företag som jobbar inom VVS allt från små enmanna expertföretag till miljardföretag som Dahl AB. Dahl AB är en av Sveriges ledande företag inom VVS och säljer produkter och tjänster så som golvvärme över hela landet och kan nog ses som vvs experter. Idag har Dahl AB 63 butiker runt om i landet där man kan handla produkter på plats samt beställa från deras säljare. Företaget blev uppköpta 2004 av industrikoncernen Saint-Gobain och har i Sverige ca 1000 anställda.

Vill ni komma i kontakt med mindre VVS-företag är det bara Googla så hittar ni massa företag som sysslar med VVS. Om ni ska anlita en en firma så ta offerter från flera olika företag. Priserna kan variera kraftigt men så kan även resultatet variera. Så anlita en firma ni känner er trygga med och hör gärna runt med bekanta vilka företag dom rekommenderar innan ni anlitar en VVS-firma.

10 jan 2016